HaI!!❤ JoM TeRJaH BLoG PiNkY ❤ BaNyaK lEnS yG cAnTeK TaU^_^

❤ mari dekat mari lihat ❤

Full Name :
Email Address:
Address :
Contact No:
Lens code, Power & quantity:
Alternative Code (Kalau barang yang saya nak xde stock, sila pilih kod ni):
Payment method: Cimb
Maybank
I will pay latest by (before/ on):
Note:
I agree with PINKY STYLES terms&conditions:

Create a web form here

Tips Untuk Si Pemakai Contact Lens!

 
salah

betul

 Kita selalu tak tahu yang mana satu atas, yang mana satu bawah? Walaupun tak de effect sangat tapi kalau pakai contact lens terbalik ilusi yang kita nampak macam lain macam sedikit dan boleh sebabkan kita pening kepala.  Pastikan lens  berbentuk ‘U’  masa letak kat hujung jari. Kalau ada kelepet-kelepet tu maksudnya tak betul lah tu posisi lens kita.

 • Sebelum pakai lens, CUCI TANGAN.  Takperlu cuci dengan sabun yang wangi wangi. Pewangi pada sabun itu ada chemical substance, tak bagus untuk mata.


 • Pakai lens pada mata yang sama. Contohnya lens A pakai dekat mata kiri, lens B dekat mata kanan. Teruskan pakai macam tu sampai lens tu dah expired. Tapi kalau power lain lain of coz la korang akan pakai ikut power mata kan.


 • Simpan lens dalam bekas khas.

 •  
  Walaupun jarang pakai, penjagaan contact lens tak boleh ikut mood. Kena sentiasa bersihkan rendaman air MPS(Multi-purpose solution) setiap minggu. Make sure bekas penyimpan lens pon sentiasa bersih supaya bacteria tak berkampung dekat situ. 
  • Kuku yang panjang  berisiko tinggi untuk ternak bakteria. Jadi pastikan kuku bersih, pakai  lens dengan hujung jari, bukan dengan kuku.
  •  
  • Jangan kongsi lens dengan orang lain. Berkongsi lens ni boleh sebarkan mikroorganism dan menyebabkan infection.

  Suke ?LIKE jer=)

  0 comments:

  Segala coretan di atas adalah hakcipta terpelihara : PinkyStyles